Skip to content Skip to footer

Explorarea și promovarea inovațiilor în utilizarea aerului comprimat ca resursă verde de energie reprezintă o prioritate esențială. Ne dedicăm identificării și diseminării soluțiilor care valorifică aerul comprimat pentru a crea sisteme energetice sustenabile și eficiente. Motivația noastră este de a inspira schimbarea pozitivă și de a încuraja dezvoltarea durabilă prin intermediul acestei tehnologii ecologice. Credem că aerul comprimat reprezintă o cheie importantă pentru un viitor energetic mai curat și dorim să facilităm accesul la informații și resurse care pot transforma aceste idei inovatoare în realitate.

Proiectul nostru vizează creșterea aderenței vehiculelor cu ajutorul roților vacumatice, o invenție a asociației noastre recunoscută cu medalia de aur la EUROPEAN EXHIBITION OF CREATIVITY AND INNOVATION, EUROINVENT 2023. Această invenție este concepută pentru a adresa problema siguranței în trafic. România, cu 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, a înregistrat cea mai ridicată rată a mortalității, fiind urmată de Bulgaria (78) și Croația (71). Grupul nostru țintă este format din producătorii auto, iar beneficiarii sunt toți participanții la trafic, incluzând utilizatorii vulnerabili ai drumurilor (pietoni, bicicliști și utilizatori de vehicule motorizate cu două roți), reprezentând puțin sub 70% din totalul deceselor. Implementarea acestui sistem de creștere a aderenței pe drumurile publice are acoperire națională și internațională. Rezultatele preconizate sunt scăderea numărului de decese cauzate de accidente rutiere, creșterea performanței la frânare și accelerare și creșterea aderenței vehiculelor în curbe, chiar și în condiții de polei sau acvaplanare.

Planul de acțiune:

Proiectul nostru are o durată de 3 ani și va implica crearea unei roți de serie. Vom lucra îndeaproape cu producători din domeniul auto pentru a asigura o implementare eficientă și pentru a maximiza impactul. Sistemul SIAR este o invenție cu implicații nenumărate atât în industria vehiculelor pentru consumatori, cât și pentru transportul aerian. Validarea acestuia prin teste și participarea la saloane de inventică, câștigând cea mai înaltă distincție, dovedește unicitatea și aspectul inovator în rezolvarea unei probleme cu care lumea se confruntă.

Folosind sistemul SIAR, vom putea opri, accelera și vira vehiculele în condiții de maximă siguranță și stabilitate.

Sistemul SIAR este o soluție care poate salva viețile noastre sau ale semenilor noștri, crescând capacitatea de aderență a vehiculelor pe drumuri în orice condiții meteo.

Obiectiv

Pentru a iniția noile tehnologii în sectorul transporturilor care stabilesc repere pentru viteză, eficiență și durabilitate.

PremiulMedalia pentru Excelență în InovațieInvențieS.I.A.R. (System of Increased Adherence to the Road)An2023Premiat deEuroinvent European Exhibition of Creativity and InnovationShare