Skip to content Skip to footer

Valorizeazăm profund educația, considerând-o un pilon central în activitățile noastre. Ne dedicăm promovării cunoașterii și inovării prin inițiative educative, cum ar fi proiectul nostru “Școala de Inventică”. Credem că educația este cheia pentru dezvoltarea durabilă și pentru formarea unei generații capabile să abordeze provocările viitorului. Prin “Școala de Inventică”, ne propunem să inspirăm și să educăm tinerii inventatori, oferindu-le resursele și suportul necesar pentru a-și transforma ideile în realitate. Ne străduim să oferim acces la informații, mentorat și oportunități de învățare care să stimuleze creativitatea și gândirea inovatoare. Prin educație, ne dorim să contribuim la construirea unui viitor mai bun, echipat cu soluții sustenabile și inovative.

“Școala de Inventică” este un proiect inovator dezvoltat de Asociația Rosmarh, dedicat educației și formării tinerilor cu potențial inventiv. Acest program are scopul de a stimula creativitatea și gândirea inovatoare, oferind tinerilor instrumentele necesare pentru a-și transforma ideile în invenții concrete și utile.

Obiectivele “Școlii de Inventică”:
– Stimularea creativității: Încurajăm elevii să gândească liber și să exploreze soluții neconvenționale la problemele cotidiene.
– Dezvoltarea abilităților tehnice: Prin cursuri practice și teoretice, elevii învață principiile fundamentale ale științei și ingineriei.
– Promovarea gândirii critice: Ne concentrăm pe dezvoltarea capacităților de analiză și evaluare a ideilor și soluțiilor propuse.
– Încurajarea colaborării: Elevii lucrează în echipe pentru a dezvolta proiecte comune, învățând importanța colaborării și a muncii în echipă.
– Suport pentru implementare: Oferim mentorat și resurse pentru ca tinerii inventatori să-și poată duce ideile la stadiul de prototip și chiar mai departe.

Obiectiv

Inspirăm și educăm generațiile viitoare de inventatori și ingineri, promovând o cultură a îmbunătățirii continue și a inovației.

ProgramȘcoala de InventicăAnul2024AcoperireBrașov, Vrancea, VasluiShare